Dioder ice laser  definitief ontharen 

In de salon werken we met Dioder ice laser op het gebied van ontharing. Onze nieuwste machine is door beauty land in 2021 uitgeroepen tot de beste op de markt. De Diode ice trippel wave laser! Met deze behandeling ben je binnen 5-6 behandelingen van je ongewenste haargroei af. Diode ICE koelt tijdens de behandeling tot -12c hierdoor de behandeling veel dragelijker dan in het verleden. Zones die voorheen echter pijnlijk waren zijn nu prima te behandelen!

Wat betekent laser?

LASER is een afkorting en staat voor "Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation" (lichtversterking door gestimuleerde uitzending van straling). In meer eenvoudige woorden: lichtdeeltjes die zijn opgeladen met stroom zenden energie uit in de vorm van licht. Dit licht wordt gebundeld in een straal.

Hoe werkt een Diode Ice Laser?

De DIODE ICE die gebruikt wordt voor definitief ontharen heeft een lichtsoort die geabsorbeerd wordt door het pigment dat zich onder in het haarzakje bevindt. Er treedt een selectieve verhitting op van de diep in de huid gelegen haarfollikels.

Hoeveel tijd zit er tussen de behandelingen?

Het aantal laserbehandelingen met de Diode Ice Laser varieert per persoon, maar je dient rekening te houden met ongeveer 4 tot 8 behandelingen, telkens met tussenpozen van 4 tot 8 weken. In sommige gevallen zullen er meer behandelingen nodig zijn. (Bv bij de meest donkere huid i.v.m. lagere instellingen.) Het gezicht wordt 1 x per 4-5 weken behandeld i.v.m. hormonale afhankelijkheid. Het lichaam wordt 1 x per 6 tot 8 weken behandeld. 

Doet de behandeling pijn?

Nee, in tegenstelling tot IPL of SHR licht (55-90c) verhit de huid en kan lichte pijn veroorzaken (vooral bij bv de bikinilijn). Een Diode Ice Laser verhit de huid amper door de continue koeling (-12c!!) van de titanium behandel kop. Hierdoor zijn zelfs de privé zones, oksels en het gezicht, vrijwel pijnloos te behandelen. Je voelt hooguit een lichte tintelende warmte ontstaan tijdens de behandeling.

Waarom moet ik scheren voor een laser behandeling?

De haar moet zo kort mogelijk zijn om het licht van de Diode Ice Laser goed door te leiden naar de haarwortel toe zodat deze voldoende energie krijgt en daardoor verhit raakt. Je zal merken dat je niet zoveel meer hoeft te scheren na zelfs één behandeling met Diode Ice Laser omdat de haar zeer langzaam, dunner en minder gaat groeien

De Diode Ice Laser Bij BB Tanja Shearman

Onze Diode Ice Laser beschikt over de nieuwste tripple wave technologie. De machine bevat maar liefst 3 golflengtes (ipv 1 of 2) hierdoor is het geschikt voor alle huid - en haar types.
De machine is dus sterk, en tegelijkertijd pijnloos! Hierdoor ben je nog sneller van je ongewenste haargroei verlost! 

Hoeveel haar kan ik kwijtraken met Diode Ice Laser?

Na 2 sessies kun je van 40% minder beharing uitgaan. Na 3 sessies kun je van 60-70% tot 75% minder beharing uitgaan. Na 4 sessies kunt u van 80-85% minder beharing uitgaan. Na 6 sessies is ontharing met laser optimaal doeltreffend op dik gekleurd haar, waarmee tussen de 80 en 95% beharing permanent kan worden verwijderd, met de kans op helemaal.

  • De doeltreffendheid van permanente ontharing hangt ook van de volgende factoren af:
  • De lichaamszone en het huidtype: de oksels (3-6x) zijn in het algemeen makkelijker te behandelen dan de bovenlip. (5-8x)
  • Vrouwen hebben in het algemeen minder behandelingen nodig dan mannen.
  • Het huidtype: zwarte haren zijn makkelijker te behandelen dan blond haar.
  • De haardichtheid: schaarse haargroei is makkelijker te behandelen dan dichte beharing. Bij dichte beharing heb je altijd meer behandeling nodig. Dit is helaas met elke methode zo.