Je hebt er vast van gehoord de emsculpt behandeling. En als je het nog niet hebt gehoord, dan zullen wij in deze blog uitleggen, wat het precies is en wat het inhoudt. Lees snel verder om een goed beeld te krijgen van deze behandeling.

Wat is een emsculpt behandeling?

De emsculpt is een bodyshaping 2.0. Door de emsculpt kun jij een mooi figuur krijgen. Het zorgt ervoor dat jouw lichaam een mooie shape heeft. Dat jouw spieren wat extra te zien zijn. En dat jouw spieren niet zijn verborgen door jouw laagje vet, Het gaat dus niet alleen om vet verliezen, maar ook om de spieren te trainen! Eigenlijk is het doel van een emsculpt behandeling om jouw spieren te trainen. En omdat je je spieren traint, verlies je ook vet!

Het is namelijk vergelijkbaar met 20.000 superkrachtige sit-ups of squats. Door de emsculpt verlies je overtollig vet en ontwikkel je dus meer spiermassa. Het is geschikt voor degenen die een plattere, maar ook een strakkere buik met meer definitie van de buikspieren willen. Bovendien is het niet alleen geschikt voor de buik, maar ook voor het krijgen van strakkere en stevigere billen! Heel veel meiden kiezen hiervoor. Soms kun je namelijk zoveel gaan sporten als je wilt, maar krijg je niet de billen van je dromen. Hier komt de emsculpt van pas!Kortom, een emsculpt behandeling is een behandeling voor het stimuleren van een sterkere en ook mooiere lichaam.

Hoe werkt de emsculpt?

Je vraagt je vast af hoe dit nou allemaal werkt. De emsculpt werkt op basis van elektromagnetische straling. Het zorgt er voor dat tijdens de behandeling spiercontracties ontstaan. 1 behandeling duurt 30 minuten, dus jouw spieren zullen 30 minuten intensief worden getraind. Die spiercontracties tijdens de emsculpt behandeling staan gelijk aan 20.000 sit-ups of 20.000 squats! Dus 20.000 enorm sterke contracties, die zelfs in de sportschool niet te behalen zijn, binnen 30 minuten. Bovendien ontwikkel je niet alleen maar spieren, maar verbrand je ook veel vet tijdens de emsculpt behandeling. Zo veel vet wordt er verbrandt dat de vetcellen ten gronde gaan! En hierdoor heb je niet alleen sterkere spieren, maar ook minder vet. Studies hebben aangetoond dat gemiddeld 19% overtollig vet verdwijnt en de spiermassa met 16% toeneemt. Hiermee is het de allernieuwste apparaat op het gebied van bodyshaping. Wil je een strakkere en plattere buik, met meer definitie van de spieren of stevige en ronde billen? Het is nu mogelijk om met de emsculpt vet te verbranden en spieren op te bouwen om uw gewenste bodycontouren te krijgen.

Voorafgaand aan de behandeling

Wellicht vraag je je af wat je allemaal moet doen voorafgaand aan een emsculpt behandeling. Gelukkig vallen de voorbereidingen voor een behandeling reuze mee. Veelal wordt er geadviseerd om voorafgaand aan een emsculpt behandeling geen grote maaltijd tot je te nemen. Ook is het van belang om je blaas te legen voorafgaan aan de behandeling. Daarnaast is het van belang dat er geen metaal in de buurt is tijdens een emsculpt behandeling. Zo dienen voorafgaand aan de emsculpt behandeling sieraden afgedaan te worden, een navelpiercing tijdelijk verwijderd te worden en een broek met metalen knopen dient uitgedaan te worden  Er mag ook geen telefoon vast worden gehouden tijdens de behandeling. Wat er allemaal voorafgaand aan de behandeling moet worden gebeuren, zal ook allemaal tijdens het gratis intakegesprek worden uitgelegd. Tijdens het intakegesprek zullen we beoordelen of jij de geschikte kandidaat bent.

Hoe ziet een emsculpt behandeling uit

De emsculpt behandeling is een behandeling die ook wel als volgt wordt genoemd; work-out without working-out. De emsculpt is een revolutionaire bodyshaping apparaat. De behandeling start doorgaans met een consult waarin de wensen en doelstellingen worden besproken. Als al jouw vragen over de emsculpt zijn beantwoord, kan er gestart worden met de behandeling. De emsculpt behandeling duurt 30 minuten. Houdt er rekening mee dat er 6 opeenvolgende behandelingen ingepland moeten worden binnen een tijdsbestek van 6 weken voor de beste resultaten. Dit betekent dat je in totaal 6 behandelingen van 30 minuten zult ondergaan, binnen 6 weken. Als je kiest om te starten met de behandelingen, zal er voorafgaand alle behandelingen ingepland worden. Tijdens de emsculpt behandeling ligt u op uw rug of op uw buik. Dit is afhankelijk van het te behandelen gebied. Met een elastisch band worden de handstukken van de emsculpt op het te behandelen gebied vastgemaakt. Via de handstukken komt de elektromagnetische energie zeer gericht op het te behandelen gebied. Deze energie van de emsculpt zorgt ervoor dat de onderliggende spieren gaan samentrekken. 30 minuten lang worden jouw spieren ‘getraind’. Zo krijg je een gespierde platte buik en strakkere billen.

Hoeveel behandelingen heb je nodig?

Eén emsculpt behandeling is onvoldoende. De emsculpt onderga je in kuurverband, anders heeft de bodyshaping geen effect. En zul je dus niet de optimale resultaten behalen. Het is echt van belang om meerdere behandelingen te ondergaan, zodat je spieren goed worden getraind. De bodyshaping kuurverband bestaat uit 4 sessies van 30 minuten in 2 weken. U zult met uw behandelaar een behandelplan opstellen. Alle behandelingen zullen tijdens het intakegesprek met jou worden gepland. Het resultaat? Een gespierde platte buik en strakkere billen. 4 tot 6 weken na de laatste emsculpt behandeling zult u versteld staan van de resultaten. Dan zul je namelijk de maximale resultaten zien.

Hoelang duurt de emsculpt behandeling?

Een emsculpt behandeling duurt slechts 30 minuten per sessie. In totaal zijn er 6 sessies nodig binnen 3 of 6 weken. Je bent dus maar 3 uur in 6 weken kwijt. In 30 minuten heb je hetzelfde resultaat als 20.000 squats of sit-ups zonder spierpijn! En als je dit 6 keer doet binnen 6 weken dan kun je zelf wel berekenen hoeveel squats en/of sit-ups je hebt gedaan 

Hoe voelt de behandeling? 

De emsculpt behandeling voelt als een intensieve workout, waarbij u 30 minuten ontspannen kunt liggen. Een behandeling van 30 minuten staat gelijk aan maar liefst 20.000 sit-ups of squats. De emsculpt behandeling veroorzaakt geen pijn, maar u kunt wel een lichte spierpijn hebben na de behandeling. Dus hoe voelt de behandeling nou precies aan? Het is ontspannend, maar tegelijkertijd voel je wel dat je spieren aan trainen zijn. Heel fijn dus!

Wat is het resultaat van emsculpt bodyshaping?

Het resultaat is per persoon verschillend, maar het heeft 1 doel: verbrand vet en bouw spieren op! De eerste tastbare resultaten voelt u meteen na de behandeling. De beste resultaten zijn 4 weken na de laatste behandeling te verwachten. Daarna zal de verbetering nog verder doorzetten tot en met 3 maanden. U zult merken dat uw ‘core’ sterker is geworden en dat u oefeningen in de sportschool makkelijker zult kunnen volhouden. Het beste resultaat met de emsculpt is te behalen bij een BMI niet hoger dan 25-26. Bij een hoger BMI bouwt u wel sterkere spieren in het behandelde gebied, maar deze zijn niet tot nauwelijks zichtbaar vanwege het vetlaagje dat zich onder de huid en boven de spieren bevindt. Dat betekent dus niet dat behandeling niet aanslaat, in tegendeel hij slaat juist aan. Het is alleen niet meteen zichtbaar, als bij iemand met een dun vetlaagje.

Zijn er bijwerkingen tijdens en/of na een emsculpt behandeling?

Nee, er zijn geen bijwerkingen tijdens en/of na de behandeling. De emsculpt behandeling is niet invasief, hierdoor zal er niet of nauwelijks spierpijn optreden. Er is ook geen hersteltijd na de behandeling. Je kunt op dezelfde dag van de behandeling verder gaan met jouw dagelijkse bezigheden. Je komt naar binnen, zal 30 minuten behandeld worden en dan ben je klaar voor de dag.

Ben ik een geschikte kandidaat voor de behandeling?

Tijdens een intakegesprek zal veelal duidelijk worden of jij een geschikte kandidaat bent voor een emsculpt behandeling. Tijdens het intakegesprek zal jouw medische voorgeschiedenis uitgevraagd worden. Bijna iedereen heeft baat bij de emsculpt procedure, de één wat meer dan de ander. De beste resultaten worden bereikt bij een BMI dat niet hoger is dan 25-26. Bij een hoger BMI is het resultaat minder goed zichtbaar, maar worden je behandelde spieren zeker sterker! Dus je blijft dan een geschikte kandidaat. Contra-indicaties voor een emsculpt behandeling kunt u hieronder lezen.

Wat zijn de contra-indicaties van een emsculpt behandeling?

Tijdens de behandeling zal er gericht elektromagnetische straling worden uitgezonden. Hierdoor mag er geen metaal in de buurt zijn. De emsculpt behandeling mag niet ondergaan worden bij:

*Zwangerschap

*Wanneer u een koperspiraal draagt

*Metaal implantaat in uw rug en/of heup-gebied heeft

*Als er sprake is van bindweefsel of spier aandoeningen

*Kan je meerdere behandelingen ondergaan?

Ja! De behandeling start met een kuur van 4 behandelingen die in een periode van 2 weken worden ingepland. Er kan vervolgens worden gekozen voor een maandelijkse emsculpt onderhoudsbehandeling of opnieuw een emsculpt kuur. Als je kiest voor een kuur, dan kun je die na 3 maanden opnieuw nemen. Het is maximaal mogelijk om 4 keer per jaar een kuur van 4 behandelingen te ondergaan.

Werkt de emsculpt behandeling echt?

Ja, de emsculpt bodyshaping behandeling werkt echt. De emsculpt is in verschillende klinische studies getest. Tijdens de behandeling krijg je spiersamentrekkingen, die je zelf niet in de sportschool kunt bereiken. Je overtreft jezelf tijdens de behandeling. Je spieren worden extra getraind. Hierdoor zullen je spieren dikker worden en je vetcellen zullen ten gronde gaan. Om te weten of de behandeling echt werkt, is er maar 1 manier om daar achter te komen… Zelf een behandeling ondergaan!